66d4495e87bf8bf9341ff9d4a8508034.jpg
shapeimage_1.png
c164bb30c9dd72639754b9e0fe7f40fb.jpg
94469f48a3c4c6a2e9ee238bd51e908e.jpg
ff1a9708c1cdf8cf24fa6ea5e6ff45bf.jpg
66d4495e87bf8bf9341ff9d4a8508034.jpg

WELKOM


SCROLL DOWN

WELKOM


Van harte welkom bij de praktijk voor fysiotherapie, manuele therapie en oedeemtherapie. Ik wil u graag kennis laten maken met de verschillende behandelmethodes die wij hanteren, zodat u met een gerust hart naar de praktijk kunt komen.

Momenteel bestaat het team uit vier fysiotherapeuten, waarin verschillende specialismen vertegenwoordigd zijn. 

  • Harry van Vliet is gespecialiseerd in manuele therapie, fysiotherapie, medical taping, tevens behandeling aan huis.

  • Marie-Louise Pilaar is gespecialiseerd in fysiotherapie, oedeemtherapie, DAM therapie, medical taping & fascietechnieken W. Fourie.

  • Timo van der Ende is gespecialiseerd in fysiotherapie, is manueel therapeut i.o., medical taping, tevens behandeling aan huis.

  • Cynthia Schellingerhout is gespecialiseerd in fysiotherapie, medical taping, tevens behandeling aan huis.

Contact Praktijk

Adres: Gezondheidscentrum
Acacialaan 2C
2641 AC Pijnacker
tel: (015) 3692746

email: fysiovanvliet@gmail.com

shapeimage_1.png

Openingstijden


Openingstijden

Openingstijden


Openingstijden

 
 

OPENINGSTIJDEN

De praktijk is vijf dagen per week geopend.  

Maandag: 07:30 - 19:00
Dinsdag: 07:30 - 21:00
Woensdag: 07:30 - 19:00
Donderdag: 07:30 - 19:00
Vrijdag: 07:30 - 19:00

 
 
c164bb30c9dd72639754b9e0fe7f40fb.jpg

MANUELE THERAPIE


MANUELE THERAPIE


Bewegingsvrijheid. Daarvoor ga je naar de manueel therapeut. Want als je bewegingsvrijheid verminderd is, kan manuele therapie de oplossing bieden. Doordat de manueel therapeut je complete lichaam beoordeelt in plaats van slechts een onderdeel, kan hij een heldere analyse maken van wat er mankeert. De manueel therapeut beoordeelt alle gewrichten in samenhang en zoekt verbanden. Hij kijkt dus verder dan je specifieke klacht. 

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een 3-jarige opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is hij uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen. Zo kan hij voor elk lichaam een behandelplan op maat maken.

94469f48a3c4c6a2e9ee238bd51e908e.jpg

FYSIOTHERAPIE


FYSIOTHERAPIE


Deskundige van ons dagelijks bewegen 
Het menselijk lichaam is een verbazend knap goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken; het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt. Degene die daar alles van afweet, is de fysiotherapeut; deskundige van ons dagelijks bewegen. Bij hem of haar kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Voor wie is de fysiotherapeut? 
Jaarlijks gaan zo’n 2,5 miljoen mensen, jong en oud, naar de fysiotherapeut. Omdat ze klachten hebben vanwege hun houding of omdat een beweging problemen oplevert. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten vanwege een ongeval of ziekte, een ‘verkeerde’ beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten. Gewoon boodschappen doen, op een verantwoorde manier sporten, weer aan het werk of, als u in een instelling verblijft, zelfs eerder naar huis. U leert hoe u door verantwoord te bewegen verdere problemen kunt voorkomen of beperken.

In goede handen
De eerste afspraak bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek waarin vastgesteld wordt of u bij deze therapeut aan het juiste adres bent. Als dat het geval is, stelt hij vervolgens in overleg met u een behandelplan op. Maatwerk, helemaal toegesneden op uw klachten en uw lichaam.

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is vaak oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten. En ook om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren en soms een betere ademhalingstechniek te leren of te ontspannen. Als onderdeel van de behandeling doet u zelf oefeningen thuis. Deze worden toegespitst op uw situatie en mogelijkheden. Het gaat erom dat u zich ervan bewust wordt wat de beste manier van bewegen is en vertrouwen krijgt in uw lichaam. Ter ondersteuning van de oefentherapie kan de fysiotherapeut ook gebruik maken van massage en fysiotechniek.

De fysiotherapeut geeft ook preventief advies en voorlichting. Door gerichte begeleiding leert u voldoende en verantwoord bewegen. Zo kunt u problemen verminderen of voorkomen. Daar bent u op lange termijn natuurlijk het meest mee gebaat. Het doel is dat u weer zoveel mogelijk zelfstandig kunt doen. Het is belangrijk dat u zelf meewerkt aan het verminderen van de klachten. Door oefeningen te doen, goed aan te geven wat u voelt en uitleg te vragen wanneer iets niet duidelijk is. Goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut draagt bij aan uw herstel.

Zonder verwijsbrief naar de fysiotherapeut
U kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut. 
U hoeft dus niet langs de huisarts om een verwijsbriefje te vragen (uitzondering: fysiotherapie aan huis).
De voordelen: u komt direct bij de specialist terecht en kunt dus meteen aan uw herstel gaan werken. 
De fysiotherapie kent verschillende specialisaties.

Voor iedereen is er dus wel een specialist, of u jong bent of oud, last hebt van klachten opgedaan tijdens het sporten of het werk of specifieke klachten hebt aan bijvoorbeeld het bekken, uw kaakgewricht, uw wervelkolom of een opgezette arm na een borstoperatie. Op de website www.defysiotherapeut.com van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie vindt u 20.000 geregistreerde fysiotherapeuten met hun specialisme. Via een zoek- functie komt u terecht bij een geschikte specialist bij u in de buurt.

ff1a9708c1cdf8cf24fa6ea5e6ff45bf.jpg

OEDEEM THERAPIE


OEDEEM THERAPIE


De behandeling van lymf-, veneus- en lipoedeem bestaan in de meeste gevallen uit oedeemtherapie (manuele lymfedrainage in combinatie met ambulante compressietherapie) en lymfetaping. 

Manuele lymfedrainage is een zachte pompende massage die als doel heeft het lymfesysteem te stimuleren. Hierdoor wordt de opname en afvoer van weefselvocht verhoogd. Na elke lymfedrainage behandeling volgt ambulante compressietherapie. Er worden zwachtels aangebracht die druk op de lymfevaten geven en zo een positieve invloed hebben op de lymfedoorstroming en het effect van de behandeling behouden. 

Het is aan te raden om tijdens het dragen van de zwachtels veel te bewegen, hierdoor wordt het lymfestelsel nog meer gestimuleerd. De behandeling vindt minimaal twee keer per week plaats.